Начин на приготвяне
Омесете каймата със всички подправки и белтъка. Оставете в хладилник, докато приготвяте тестото за кифличките.
Разтворете маята и захарта в половината от леко затопленото прясно мляко. Изчакайте да шупне.
Пресейте брашното със солта и направете кладенче. В него сипете останалото прясно мляко, киселото, яйцата - леко разбити (единият жълтък заделете за намазване), маслото и шупналата мая.
Започнете да замесвате като си добавяте брашно докато спре да лепне. Тестото трябва да стане много еластично и гладко и в никакъв случай прекалено твърдо, затова по-скоро разчитайте на по-продължително месене, отколкото на прекомерно добавяне на брашно.
Оставете измесеното тесто да втаса на топло в затворен херметически съд или покрито с кърпа, като съда да е достатъчно голям, за да има място да бухне.
Разделете на 3-4 равни части и всяка разточвайте на кръгла кора. Разрежете на триъгълници и в широката част на всеки поставяйте от плънката с кайма.
Завивайте на кифлички по стандартния начин и поставяйте в намазнена тавичка на разстояние. Ще ви излязат 3-4 дози, в зависимост от големината на тавата.
Оформените солени кифли оставете да втасат още веднъж за около час, след това намажете с разбит жълтък и поръсете с кимион на зърна.
Печете солените кифлички с кайма в загрята на 180 градуса до златист загар.
Добър апетит!