Начин на приготвяне
В дълбока купа се сипва леко затопленото прясно мляко. Към него се прибавя сухата мая. Разбърква се хубаво, за да се разтвори маята. След това се прибавят олиото, солта и захарта.
Разбърква се отново. След това се прибавят около 10 супени лъжици брашно. Разбърква се, за да се получи гъста каша.
Прибавят се и останалите продукти и се замесва меко тесто. Готовото тесто се оставя за малко настрани да се почине.
През това време резенчетата салам се режат на четири триъгълника. Кашкавалът се реже на малки парчета.
Тестото се разделя на четири топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на кръг. С помощта на капак на тенджера се изрязва хубав кръг.
Разточеният кръг се реже на осем триъгълника. Върху всеки триъгълник се реди едно парче от луканковия салам и кашкавал. Навива се на кифличка и се прехвърля в тава, която е застлана предварително с хартия за печене.
Това се повтаря и с останалите триъгълници.
Жълтъкът се разбива и към него се прибавя разтопеното краве масло. Разбърква се и с него се помазват готовите кифлички. Отгоре се поръсват с микса от семена.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се около 25-30 минути.
Солените кифлички за закуска са готови.