Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички за закуска

Солени кифлички за закуска

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Солени кифлички за закуска
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Заради тези кифлички си заслужава да станете по-рано"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакетче (11 г)
  • олио - 60 мл
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • луканков салам - 150 г
  • За намазването
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се сипва леко затопленото прясно мляко. Към него се прибавя сухата мая. Разбърква се хубаво, за да се разтвори маята. След това се прибавят олиото, солта и захарта.

Разбърква се отново. След това се прибавят около 10 супени лъжици брашно. Разбърква се, за да се получи гъста каша.

Прибавят се и останалите продукти и се замесва меко тесто. Готовото тесто се оставя за малко настрани да се почине.

През това време резенчетата салам се режат на четири триъгълника. Кашкавалът се реже на малки парчета.

Тестото се разделя на четири топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на кръг. С помощта на капак на тенджера се изрязва хубав кръг.

Разточеният кръг се реже на осем триъгълника. Върху всеки триъгълник се реди едно парче от луканковия салам и кашкавал. Навива се на кифличка и се прехвърля в тава, която е застлана предварително с хартия за печене.

Това се повтаря и с останалите триъгълници.

Жълтъкът се разбива и към него се прибавя разтопеното краве масло. Разбърква се и с него се помазват готовите кифлички. Отгоре се поръсват с микса от семена.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се около 25-30 минути.

Солените кифлички за закуска са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: