Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и вътре правим кладенче. Слагаме олиото, захарта и солта. Смесваме прясното мляко и водата и ги стопляме малко. Вътре слагаме маята и 2 с.л. от брашното, което пресяхме. Разбъркваме, за да се разтвори брашното и маята, докато стане на гъста каша.
Оставяме да се активира на топло покрита с кърпа. Прибавяме ги в брашното. Добавяме и 1 яйце. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса на топло за 40 мин двойно.
Отделяме жълтъка от белтъка в отделни купи. Разбиваме с вилица белтъка продължително, докато стане гъста смес. Натрошаваме вътре сиренето.
Нарязваме на дребно попарения лапад. Нужно ни е около 1 ч.ч. Слагаме лапада при сиренето и белтъка. Ако сиренето не ви е солено, може да се сложи малко сол в плънката. Използвам почистен преди това от дръжките листа на лапад, попарвам ги във вряла вода за 10 мин. и ги вадя.
Към жълтъка прибавяме 2 с.л. прясно мляко и разбърквам с вилица. Разточваме тестото на кръг и режем на 16 триъгълника. В острия връх режем три линии, а в широката част слагаме от сместа за пълнежа.
Навиваме кифлите и ги редим в тава, покрита с хартия за печене. Мажем с четка с яйце и прясно мляко. Поръсваме с ким. Печем на 180 градуса в загрята на 180 градуса фурна до готовност на кифлите.
Трябва да придобият розов цвят и да се изпекат.