Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете солта, захарта и маята, разбъркайте и оформете кладенче. Отделно в киселото мляко добавете топлата вода и разбъркайте (като айран).
Сипете течната смес в брашното и замесете много меко тесто, не добавяйте повече брашно.
Завийте със стреч фолио и поставете тестото на топло да удвои обема си за около час (за това аз ползвам фурната, като я включвам на 50 градуса).
Нагрейте олиото, с леко намаслени ръце с олио късайте (без да премесвате) тесто, оформете мекичка и пържите до желания от вас загар, сервирайте топли със сирене, сладко, захар по ваш избор и вкус.
Това тесто можете да замесите от вечерта и го поставете в хладилник. На сутринта извадете тестото и след половин час престой отвън на стайна температура е готово за пържене.
Коментари
Браво и благодарим