Кайсиева панакота

Кайсиева панакота
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма нужда да търсите перфектният летен десерт - ние го приготвихме специално за вас"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 600 г (35%)
  • прясно мляко - 100 г
  • захар - 85 г
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 10 г на прах
  • вода - 100 мл за желатина
  • кайсиев сироп
  • кайсии - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме желатина с водата да набъбне. След 5 минути го поставяме в микровълновата и за около 1 секунда е готов. Трябва да внимаваме много, за да не заври. Оставяме го настрани.

Отделно в друг съд смесваме прясното мляко, сметаната и захарта. Към сместа добавяме и ванилията.

Сместа поставяме на котлона и варим на умерен огън докато заври, като непрекъснато бъркаме.

След като е готово сваляме от огъня и веднага смесваме с желатина и кайсиевия сироп, като разбъркваме много добре, за да може да се разтвори в сметановата смес.

Оставяме да изстине, като си приготвяме плодовете. Разрязваме каисийте на дребни парченца.

Вземаме чаша, най-отдолу поставяме от нарязания плод, сипваме от сместа и отгоре нареждаме също от плода.

По желание украсяваме самата чаша с коктейлно чадърче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: