Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филенца от толстолоб в белтъчна коричка

Филенца от толстолоб в белтъчна коричка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Филенца от толстолоб в белтъчна коричка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Като майсторите - хрупкава коричка и свежо филе"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 800 г /без кожа/
  • белтъци - 3 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе, предварително почистено, на което кожата се отстранява, на парчета около 2 см широки. Поръсете парчетата със сол и със смлян черен пипер.

Всяко парче оваляйте в галета, а след това в разбит белтък.

Пуснете филенцата в тиган с незалепващо покритие да се пържат в сгорещено олио, като се обръщат по 3 минути от двете страни.

Поднесете по желание със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: