Начин на приготвяне
Свинските бон филенца, тънко нарязани с ширина по 1 см, поръсете с малко сол и смлян черен пипер.
Оставете да престоят 20 минути. През това време си пригответе сместа за паниране. Двата белтъка, поръсени с щипка сол, разбийте с вилицата за 3 минути, докато стане на пяна.
Прибавете една след друга две супени лъжици брашно, половин кафена чаша газирана вода и една чаена лъжичка сусамово семе. Потопете всяко филе в подготвената панировка.
Оваляни добре в панировката, наредете пържолките в тава върху хартия за печене, която предварително сте си подготвили, намазана с 2-3 супени лъжици зехтин.
Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Сложете филетата и печете, докато се получи хрупкава белтъчена коричка.
Може и без това, но малко преди да са готови филенцата, аз ги декорирах. Имат много по-приятен вкус, а и вид. Пригответе си 6 листа левурда, т.е. див чесън. Прокарайте под листото мокри пръсти, потопени в панировката и поставете върху всяко филе да залепне.
Отгоре дивия чесън намажете с четка леко със зехтин и поръсете със сусам. Допечете пържолките, докато се позачервят съвсем за кратко.
Печените филенца с белтъчна коричка и левурда са готови.