Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени филенца с белтъчна коричка и левурда

Печени филенца с белтъчна коричка и левурда

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Печени филенца с белтъчна коричка и левурда
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ако се чудите как да приготвите най-сочните и ароматни свински филенца - това е вашата рецепта!"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 6 бр.
  • белтъци - 2 бр
  • брашно - 2 с.л.
  • газирана вода - 50 мл
  • сусам - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • левурда - 6 листа
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските бон филенца, тънко нарязани с ширина по 1 см, поръсете с малко сол и смлян черен пипер.

Оставете да престоят 20 минути. През това време си пригответе сместа за паниране. Двата белтъка, поръсени с щипка сол, разбийте с вилицата за 3 минути, докато стане на пяна.

Прибавете една след друга две супени лъжици брашно, половин кафена чаша газирана вода и една чаена лъжичка сусамово семе. Потопете всяко филе в подготвената панировка.

Оваляни добре в панировката, наредете пържолките в тава върху хартия за печене, която предварително сте си подготвили, намазана с 2-3 супени лъжици зехтин.

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Сложете филетата и печете, докато се получи хрупкава белтъчена коричка.

Може и без това, но малко преди да са готови филенцата, аз ги декорирах. Имат много по-приятен вкус, а и вид. Пригответе си 6 листа левурда, т.е. див чесън. Прокарайте под листото мокри пръсти, потопени в панировката и поставете върху всяко филе да залепне.

Отгоре дивия чесън намажете с четка леко със зехтин и поръсете със сусам. Допечете пържолките, докато се позачервят съвсем за кратко.

Печените филенца с белтъчна коричка и левурда са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: