Сладкиш с кайсии и череши

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сладкиш с кайсии и череши
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Неизказани, но удържани обещания за вкусна наслада - сладкиш с кайсии и череши"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. на стайна температура
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л. на стайна температура
  • масло - 140 г стайна температура
  • кайсии - 3 бр. големи (смачкани на пюре с вилица)
  • брашно - 200 г бяло
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 ч.л.
  • кайсии - около 10 бр.
  • череши - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170-180 градуса; Тортена форма диаметър около 24 см, покрита с хартия (включително и бордът ѝ).

С миксер на висока скорост се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се пюрето от кайсии, след това на три пъти брашното с бакпулвера, а след това и мекото масло. Добавя се и ванилията. Разбива се на ниска скорост на миксера, само докато се обединят съставките.

Сместа се изсипва в тортената форма, като се отделят около 2 до 3 с л. от тестото.

Заравнява се с шпатула. Отгоре се подреждат резенчета кайсии, а между тях се поставят половинки с череши.

Към отделената смес се добавят около 2 с.л. хладка вода, разбърква се с лъжичка и се покапва върху плодовете. Не е необходимо да се покрива изцяло.

Пече се на 180 -170 градуса около 30-40 мин или до суха клечка.

Плодовият сладкиш се изважда от фурната и след 10 минути се отстранява бордът и се отваря хартията, за да не се овлажни.

Напълно изстинал се поръсва с пудра захар.

Сладкишът с кайсии и череши е много вкусен.

Източник: Кулинарен блог Ани Шакарян

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: