Пилешка руладина с крема сирене и сушен домат

Пилешка руладина с крема сирене и сушен домат

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
207
2k
543
631
2
14/12/2019
"Представяме ви победителя в състезанието - Най-сочно и ароматно пилешко! Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 614
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета режем на две и всяко парче разполовяваме през средата, за да се отвори отново като пеперуда. Получената пилешка пържола начукваме под фолио, докато се изтъни.

От двете страни намазваме филето със сол и черен пипер. Поставяме върху прозрачно кухненско фолио.

В единия край намазваме с крема сиренето и подреждаме отгоре сушените домати и каперсите.

С помощта на фолиото завиваме руладината, оформяме като бонбон и завързваме от двете страни.

Получените 4 бонбона пускаме за около 3 минути в тенджера с вряща вода. По този начин формата се запазва, а също така съхранваме времето за приготвяне на руладините.

След като ги извадим, освобождаваме ги от фолиото и довършваме обработката във фурната до готовност. В зависимост от дебелината на месо, времето за приготвяне е между 12-18 минути на 180 градуса.

Когато месото е изпечено (внимавайте, в никакъв случай да няма сурови участъци), поръсваме руладините с настъргана Скаморца, която може да се замени и с кашкавал и запичаме за още 2-3 минути.

Поднасяме с картофено пюре. Приготвено по този начин пилето става изключително сочно.

Пилешката руладина с крема сирене и сушен домат е чудесно ястие за гости.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар