Начин на приготвяне
Пилешките филета режем на две и всяко парче разполовяваме през средата, за да се отвори отново като пеперуда. Получената пилешка пържола начукваме под фолио, докато се изтъни.
От двете страни намазваме филето със сол и черен пипер. Поставяме върху прозрачно кухненско фолио.
В единия край намазваме с крема сиренето и подреждаме отгоре сушените домати и каперсите.
С помощта на фолиото завиваме руладината, оформяме като бонбон и завързваме от двете страни.
Получените 4 бонбона пускаме за около 3 минути в тенджера с вряща вода. По този начин формата се запазва, а също така съхранваме времето за приготвяне на руладините.
След като ги извадим, освобождаваме ги от фолиото и довършваме обработката във фурната до готовност. В зависимост от дебелината на месо, времето за приготвяне е между 12-18 минути на 180 градуса.
Когато месото е изпечено (внимавайте, в никакъв случай да няма сурови участъци), поръсваме руладините с настъргана Скаморца, която може да се замени и с кашкавал и запичаме за още 2-3 минути.
Поднасяме с картофено пюре. Приготвено по този начин пилето става изключително сочно.
Пилешката руладина с крема сирене и сушен домат е чудесно ястие за гости.