Брускети от типово брашно

14/06/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф124966331137
"Пригответе с мерак и гарнирайте по вкус - ето ви супер идея за лека вечеря или предястие за приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме киселото мляко и смесваме със сода за хляб. Разбъркваме и като шупне млякото прибавяме яйцето, солта, зехтина и натрошеното сирене.

Поетапно ръсваме типово брашно, колкото е необходимо, и замесваме нелепнещо тесто. От тестото върху набрашнена повърхност оформяме малки продълговати хлебчета.

Подреждаме в тава върху хартия за печене, леко поръсена с брашно. Правим отгоре на хлебчетата малки разрези с остро ножче.

Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато са изпечени, изваждаме от фурната, изчакваме да се охладят и нарязваме на малки хапки, които леко намазваме със зехтин и запичаме за кратко във фурната.

Сервираме брускетите, гарнирани с млечен пастет или млечна майонеза, кубчета домат и листенца пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар