Брускети от типово брашно

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435147
14/06/2017
"Пригответе с мерак и гарнирайте по вкус - ето ви супер идея за лека вечеря или предястие за приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме киселото мляко и смесваме със сода за хляб. Разбъркваме и като шупне млякото прибавяме яйцето, солта, зехтина и натрошеното сирене.

Поетапно ръсваме типово брашно, колкото е необходимо, и замесваме нелепнещо тесто. От тестото върху набрашнена повърхност оформяме малки продълговати хлебчета.

Подреждаме в тава върху хартия за печене, леко поръсена с брашно. Правим отгоре на хлебчетата малки разрези с остро ножче.

Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато са изпечени, изваждаме от фурната, изчакваме да се охладят и нарязваме на малки хапки, които леко намазваме със зехтин и запичаме за кратко във фурната.

Сервираме брускетите, гарнирани с млечен пастет или млечна майонеза, кубчета домат и листенца пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар