Брускети от типово брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
14/12/2019
"Пригответе с мерак и гарнирайте по вкус - ето ви супер идея за лека вечеря или предястие за приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме киселото мляко и смесваме със сода за хляб. Разбъркваме и като шупне млякото прибавяме яйцето, солта, зехтина и натрошеното сирене.

Поетапно ръсваме типово брашно, колкото е необходимо, и замесваме нелепнещо тесто. От тестото върху набрашнена повърхност оформяме малки хлебчета.

Подреждаме в тава върху хартия за печене, леко поръсена с брашно. Правим отгоре на хлебчетата малки разрези с остро ножче.

Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато са изпечени, изваждаме от фурната, изчакваме да се охладят и нарязваме на малки хапки, които леко намазваме със зехтин и запичаме за кратко във фурната.

Сервираме апетитните брускети, гарнирани с млечен пастет или млечна майонеза, кубчета домат и листенца пресен магданоз.

Брускетите от типово брашно са страхотно предястие за гости.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар