Начин на приготвяне
Сухата мая се разбърква в хладка вода сус захарта и щом шупне, се сипва в кладенчето на брашното. Добавят се яйцата, олиото, солта, прясното мляко. Разбърква се добре с вилица и замесваме меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме 40 минути да втаса.
Готовото тесто се разделя на три равни части. Всяка се разточва на кора, намазва се с масло и се поръсва с натрошени сирена. Навива се на руло, усуква се като въже и поставяме в намазана с мазнина тава, навито като охлюв.
Останалите две парчета се оформят по същия начин и се нареждат в тавата. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко, поръсват се семена. Поставя се във фурната и включваме на 180 градуса.
Докато се загрява, тестото се надига и печем до златисто. Изважда се от фурната, намазваме с масло и нападаме.
Добър апетит !
Коментари