Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с типово брашно и сирене

Тутманик с типово брашно и сирене

Тутманик с типово брашно и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр. суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл за маята
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр. без един жълтък
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г за намазване
  • семена - 1 с.л. за поръсване
  • брашно - 600 г типово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква в хладка вода сус захарта и щом шупне, се сипва в кладенчето на брашното. Добавят се яйцата, олиото, солта, прясното мляко. Разбърква се добре с вилица и замесваме меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме 40 минути да втаса.

Готовото тесто се разделя на три равни части. Всяка се разточва на кора, намазва се с масло и се поръсва с натрошени сирена. Навива се на руло, усуква се като въже и поставяме в намазана с мазнина тава, навито като охлюв.

Останалите две парчета се оформят по същия начин и се нареждат в тавата. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко, поръсват се семена. Поставя се във фурната и включваме на 180 градуса.

Докато се загрява, тестото се надига и печем до златисто. Изважда се от фурната, намазваме с масло и нападаме.

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Браво Вили много добра рецепта и много хубав се е получил. Моя само е без семена.
23.05.2016 23:37