Начин на приготвяне
За дресинга разбъркваме в подходящ съд сока от половината лимон, портокаловия сок, уискито, зехтина, пресованата скилидка чесън, кафявата захар, бял пипер и сол на вкус.
Спанакът се измива под течаща вода, оставя се да се изцеди в гевгир. Не се накъсва, а се оставят листенцата цели, тъй като те са крехки. Слага се в голяма салатна чиния или плато.
Поръсваме с нарязания на ситно див чесън и с половината от приготвения дресинг и разбъркваме леко.
Предварително приготвените опашки от скариди се нареждат плътно една до друга в кръг върху спанака, с опашките навътре към центъра на чинията. В центъра на чинията поставяме по няколко листенца бейби спанак и миди.
Отсрани на чинията разпределяме остатъка от мидите, поръсваме всичко с остатка от дресинга и накълцани листенца пресен копър.
Поднасяме предястието с добре изстудено питие – бяло вино с лед и лимон, розе или узо.
Предястието със скариди за ценители е готово.
Коментари
Поздрави :)