Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие със скариди за ценители

Предястие със скариди за ценители

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Предястие със скариди за ценители
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Заглавието казва всичко, а знаете, че ние държим на думата си"

Необходими Продукти

  • скариди - 400 г опашки, сварени и обелени
  • миди - 1 ч.ч. предварително сварени
  • спанак - 300 г бейби
  • копър - няколко свежи стръка
  • див чесън - няколко стръка
  • за салатния дресинг
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • уиски - 1 с.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За дресинга разбъркваме в подходящ съд сока от половината лимон, портокаловия сок, уискито, зехтина, пресованата скилидка чесън, кафявата захар, бял пипер и сол на вкус.

Спанакът се измива под течаща вода, оставя се да се изцеди в гевгир. Не се накъсва, а се оставят листенцата цели, тъй като те са крехки. Слага се в голяма салатна чиния или плато.

Поръсваме с нарязания на ситно див чесън и с половината от приготвения дресинг и разбъркваме леко.

Предварително приготвените опашки от скариди се нареждат плътно една до друга в кръг върху спанака, с опашките навътре към центъра на чинията. В центъра на чинията поставяме по няколко листенца бейби спанак и миди.

Отсрани на чинията разпределяме остатъка от мидите, поръсваме всичко с остатка от дресинга и накълцани листенца пресен копър.

Поднасяме предястието с добре изстудено питие – бяло вино с лед и лимон, розе или узо.

Предястието със скариди за ценители е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Много благодаря за коментара и положителната оценка на рецептата!
Поздрави :)
20.06.2017 11:31
5
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Ако имаше 10 звездички, бих Ви ги поднесла. Тази салата ме спечели, защото първо съм морско чедо, второ е поднесена с много вкус! Бих я консумирала всеки ден, поздрави!
16.06.2017 13:59
5