Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Предястие от лимонови скариди с мед

Предястие от лимонови скариди с мед

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Предястие от лимонови скариди с мед
Снимка: Ivelina
1 / 2
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Не пренебрегвайте предястието, заложете на нещо вкусно и много свежо точно като тези лимонови скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 16 бр.
  • бяло вино - 50 мл пенливо
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - около 2 с.л. екстра върджин
  • акациев мед - 1 с.л.
  • хайвер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скариди с лимон са лесно и вкусно мезе, което се подготвя на обяд или вечеря с гости или да служи за специални поводи и празници: като предястие да се сервира с прясна салата или хайвер.

За успеха на ястието е важно скаридите да се готвят в тиган само за няколко минути, като лимонът се добавя едва в края на готвенето. По този начин ракообразните ще бъдат меки, а лимонът ще придаде свеж вкус на ястието.

В моята рецепта добавих и малко бяло вино. За приготвянето можете също да използвате скариди според наличността ви. Но ето как да направите това ароматно и вкусно ястие само за няколко минутки.

Почистете скаридите: отстранете черупката и главата, оставяйки опашката. Също така отстранете червата на скаридите от гърба с помощта на клечка за зъби, след което ги изплакнете с течаща вода. Изсушете ги с кухненска хартия.

Обелете чесъна и отстранете централната сърцевина. Запечете ги в тиган с 3 супени лъжици зехтин.

Междувременно изстискайте лимона и настържете кора без бялата част, че е горчива.

Добавете скаридите в тигана и ги задушете на силен огън за 10 секунди.

Добавете меда и карамелизирайте добре от двете страни около 5 минути .

Добавете бялото вино и го оставете да се изпари. Подправете със сол и черен пипер и изключете котлона.

В този момент добавете лимоновия сок и настърганата кора, ако желаете, добавете нарязан магданоз и разбъркайте.

Вашите скариди на тиган са готови за сервиране горещи или охладени.

Декорирайте с хайвер, маслини и лимон или зелена салата.

Съвети:

Важно е да приготвите скаридите няколко минути, в противен случай те ще станат твърди и жилави. Също така не добавяйте лимоновия сок, докато готвите, в противен случай ракообразните ще бъдат горчиви.

Предястие от лимонови скариди с мед е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: