Начин на приготвяне
Настъргваме кашкавала на едро. Млякото разбиваме с брашното и яйцата, докато получим еднородна консистенция.
Ригана нарязваме на ситно, като оставяме няколко листенца за декорация. Прибавяме към сместа кашкавала, прясната билка, овкусяваме със сол и черен пипер.
Гъбите изцеждаме добре от марината и нарязваме на шайби. В предварително загрятата фурна разтопяваме маслото в съда, в който ще печем вкусотията.
В него изсипваме добре разбърканата смес. Върху нея подреждаме гъбите и аранжираме с листенца риган.
Запичаме във фурна с умерена температура до зачервяване. Поднасяме запеканката топла, гарнирана с пресни зеленчуци.
Съвет: Когато използвате консервирани гъби като компонент към ястията, ви съветвам да ги купувате цели. От сигурен източник знам, че нарязаните са с ниско качество.