Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Кашкавал на фурна с гъби и риган

Кашкавал на фурна с гъби и риган

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кашкавал на фурна с гъби и риган
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Почти като кашкавалена торта, но двойно по-вкусни. Задължително да го опитате"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • гъби - 200 г от консерва /цели/
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 70 г
  • брашно - 1 к.ч.
  • риган - пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавала на едро. Млякото разбиваме с брашното и яйцата, докато получим еднородна консистенция.

Ригана нарязваме на ситно, като оставяме няколко листенца за декорация. Прибавяме към сместа кашкавала, прясната билка, овкусяваме със сол и черен пипер.

Гъбите изцеждаме добре от марината и нарязваме на шайби. В предварително загрятата фурна разтопяваме маслото в съда, в който ще печем вкусотията.

В него изсипваме добре разбърканата смес. Върху нея подреждаме гъбите и аранжираме с листенца риган.

Запичаме във фурна с умерена температура до зачервяване. Поднасяме запеканката топла, гарнирана с пресни зеленчуци.

Съвет: Когато използвате консервирани гъби като компонент към ястията, ви съветвам да ги купувате цели. От сигурен източник знам, че нарязаните са с ниско качество.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: