Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с пилешки кюфтенца

Брускети с пилешки кюфтенца

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Брускети с пилешки кюфтенца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
56 мин.
Порции
17
"Предястия, създадени да впечатляват не само с визия, но и с изискан вкус"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • сос маринара - 1/2 ч.ч или друг доматен сос по избор
  • зехтин - за намазване на филийките
  • моцарела - 100 г
  • босилек - пресен за украса
  • за кюфтенцата
  • пилешки гърди - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • пармезан - 50 г
  • галета - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете пилешкото филе на кайма, като го блендирате в блендер. Смесете пилешката кайма с подправките, яйцето, пармезана и галетата. Хубаво омесете.

С намазнени ръце оформете малки кюфтенца (големина колкото да се побират върху филийките), ако държите на правилната им форма, или работете с малка лъжичка, ако искате да са по-небрежни.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо дъно на умерена температура и изпържете кюфтенцата за около 8 минути, като обърнете веднъж.

Междувременно нарежете франзелата на филийки по диагонал. Подредете ги в тава застлана с хартия за печене. Намажете ги със зехтин.

Запечете в загрята фурна на 170 градуса за около 8 минути, като ги обърнете веднъж. Извадете ги и ги намажете със соса Маринара. Отгоре поставете по едно кюфтенце.

Върху кюфтенцето сложете по парченце моцарела. Запечете за около 2-3 минути на грила на фурната, само колкото да се поразтопи моцарелата. Украсете готовите брускети с малко листче босилек.

Брускетите с пилешки кюфтенца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: