Начин на приготвяне
Месото се смила на кайма.
Пушената моцарела или кашкавалът се настъргват, но на по-ситно. Ако ползвате готова настъргана моцарела, я минете през чопър или блендер.
Може даже да я нарежете. Така ще се омеси по-добре с каймата и няма да се разтече.
След това се омесват всички продукти заедно. От каймата се правят кюфтенца и се пекат.
Може при оформянето да си намокрите леко ръцете с вода.
Пекат се кюфтета на фурна в предварително загрята на 180 °C до готовност, около 25 минути.
Във фрайър се пекат на програма roast /за месо/ 190 °C 15 минути.
В началото, след първите 2-3 минути се обръщат.
Това се прави с цел да се запечатат един вид и запазят формата.
След това към края пилешките кюфтенца с пушена моцарела се обръщат още веднъж.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари