Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват и нарязват на малки кубчета.
В купичка се поставя прегънато на два пласта домакинско фолио, така че краищата да висят извън купата. Поръсва се с олио на дъното и стените, за да се отлепи лесно яйцето.
Отгоре се разпределят ситно нарязани зеленчуци, поръсваме с нарязан пресен магданоз и сол.
Внимателно се чуква яйцето да не се пръсне и краищата на фолиото се събират и се връзват с конец.
В касерола с вряща вода се пускат яйцата със зеленчуци и се варят за 6-8 минути докато побелее.
Прехвърлят се в купа със студена вода за две-три минути и се срязва конецът.
Внимателно се отлепя белтъка от стените на фолито и с вилица се прехвърля върху филия изпечен хляб. Поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер и поднасяме.