Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Експресни кашкавалени питки

Експресни кашкавалени питки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Експресни кашкавалени питки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Лесно е да накарате някой да се събуди с усмивка - просто му поднесете експресни кашкавалени питки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 150 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера и солта, разбъркайте.

Прибавете разбитото яйце, киселото мляко и прясното мляко, с помощта на шпатула разбъркайте много добре. Настържете кашкавала на едро и го прибавете към сместа, разбъркайте отново до гъсто лепнещо по ръцете тесто.

С мокра супена лъжица гребнете от сместа и я поставете в тава постлана с хартия за печене, като се стараете да е във формата на топка (не е трудно).

Така процедирате докато свърши тестото, ще получите около 10 броя кашкавалки, подредени на разстояние една от друга, защото се надуват.

Поставете тавата в фурната и печете докато покафенеят за около 10–15 минути.

Експресните кашкавалени питки са страхотна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
Супер станаха. Аз добавих само малко шарена сол в тестото. Уникална бърза закуска.
18.06.2017 11:16
2
1