Начин на приготвяне
Включете фурната на 180 градуса. В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера и солта, разбъркайте.
Прибавете разбитото яйце, киселото мляко и прясното мляко, с помощта на шпатула разбъркайте много добре. Настържете кашкавала на едро и го прибавете към сместа, разбъркайте отново до гъсто лепнещо по ръцете тесто.
С мокра супена лъжица гребнете от сместа и я поставете в тава постлана с хартия за печене, като се стараете да е във формата на топка (не е трудно).
Така процедирате докато свърши тестото, ще получите около 10 броя кашкавалки, подредени на разстояние една от друга, защото се надуват.
Поставете тавата в фурната и печете докато покафенеят за около 10–15 минути.
Експресните кашкавалени питки са страхотна закуска.
Коментари