Начин на приготвяне
Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. В него се сипват леко затоплените вода и олио. Натрошава се маята и се разбърква с шпатула или дървена лъжица, докато съставките се съединят.
Добавя се солта и тестото се омесва за 2 минути върху намазнен или набрашнен плот.
Оформят се 8 еднакви продълговати хлебчета и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Втасват само 20 минути, това време им е напълно достатъчно.
Пекат се до златист загар и когато са готови, се охлаждат върху решетка.
Бързи и вкусни, тези експресни хлебчета са идеални за всякакви приложения - за сандвичи, брускети или с пълнежи по ваш избор.
Добър апетит!