Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на хапки. Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.
Нарежете чесъна на ситно. Изпечете чушките и ги обелете. Нарежете ги на лентички.
Загрейте олиото в дълбок голям тиган на умерена температура. Добавете гъбите, лука, чесъна, чушките и солта. Разбъркайте и похлупете с капак.
Гответе около 15 минути, като разбърквате периодично до омекване на зеленчуците. Извадете зеленчуците от тигана и запържете месото до покафеняване около 10 минути, като разбърквате.
Извадете месото. Ако има нужда сипете 1-2 с.л олио. Сипете и запържете брашното, червения пипер, кимиона и доматеното пюре.
Добавяйте по малко от бульона, като бъркате, за да не се получат бучки от брашното. Оставете бульона да заври и върнете месото и зеленчуците.
Покрийте с капак и гответе на слаба температура около 1-1 1/2 ч. При готовност нарежете копъра и сипете в гулаша. Сервирайте готовия гулаш със сварена паста по избор.
Сочният унгарски телешки гулаш е много вкусно ястие.
Вижте също как да си направите унгарски сладък салам или класическата унгарска торта Естерхази.
Коментари
Сега 2ри път трябва да ходя до магазина за да купувам такива. Като пишете рецептата, как мислите ще изпека чушката ако нямам чушкопек? Ама и майстори