Начин на приготвяне
Телешкото или говеждото месо се измива, подсушава се и се нарязва на хапки.
Маслото се нарязва на парченца, слага се в стъклена тенджера и без да се похлупва, се държи 1 мин при 600 Вт. Месото се поръсва с индийското орехче и се слага в тенджерата. Държи се похлупено 4 мин при 600 Вт.
Доматите се измиват, подсушават се и се нарязват на четири, като се отстраняват семките. Прибавят се към месото заедно със зелените подправки и виното.
Похлупва се отново и се държи още 4 мин при 600 Вт, като през това време няколко пъти се разбърква.
Една минута преди края се прибавя добре пасираната вътрешност на доматите, която е предварително прецедена. Ястието се оставя да престои 5 мин.
Преди сервирането гулашът се поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с лимонов сок.
Сервира се с франзели, ориз или спагети.
Забележка: Гулашът по италиански може да се приготви и с дребно нарязани картофи.
Картофите се прибавят накрая, разбъркват се добре с телешкия гулаш и се държат похлупени 2 мин при 600 Вт.
Ястието се изважда от микровълновата печка, престоява 2 мин, разбърква се и се сервира.
Време: 9 мин, 5 мин престой