Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Кето шоколадов кейк с глазура

Кето шоколадов кейк с глазура

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Кето шоколадов кейк с глазура
Снимка: Валерия
1 / 5
14/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Кето шоколадов кейк с глазура - хапка по хапка си го хапваме"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр. разделени на жълтъци и белтъци
  • сметана - 75 мл млечна, течна, неподсладена
  • краве масло - 40 мл разтопено
  • вода - 50 мл
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бадемово брашно - 140 г
  • подсладител - 110 г, който е 1:1 със захарта
  • какао - 25 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За глазурата
  • сметана - 200 мл течна, неподсладена
  • какао - 40 г
  • подсладител - 60 г, който е 1:1 със захарта
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Всичко без белтъците се изсипва в една купа и разбива с миксер. Накрая белтъците се разбиват на сняг и прибавят към другата смес, като вече се бърка на ръка с шпатула.

Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 °C около 25 минути.

Наглеждайте, моята фурна е газова. Какаовият блат се изважда от фурната и оставя да изстине.

Приготвяне на глазурата:

Всичко се слага в касеролка и на бавен до среден огън се бърка, докато стане еднородна смес и се сгъсти.

Прехвърлете глазурата в купичка, която поставете в съд със студена вода и охладете, като бъркате. Трябва да е съвсем леко топла.

Изсипете готовата глазура върху шоколадовия сладкиш.

Приберете кето шоколадовия кейк с глазура в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: