Родопска трахана

Родопска трахана
Снимка: Руми Кускусчиева
1 / 2
20/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
"Опитайте вкусната гозба, с която посрещат гозбите в Родопите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта с вода и така трябва до престои цяла нощ.

Изхвърля се водата и бобът се слага в херметическа тенджера, добавя се настърганият морков и ситно нарязаният лук.

Пълним с вода 3 пръста над боба, затваря се и се вари 40 минути.

Бобът вече се сварил добавяме царевицата и месото доливаме още малко вода, за да са покрити всички продукти овкусяваме със сол и още 20 минути трябва да поври.

Не се добавят други подправки, нито олио - месото от буркан е достатъчно мазно. С тази чорба посрещаме много гости в родопските села.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: