Пасти с праскови от компот

20/06/2017
"Който прави такива вкусни пасти, няма да се отърве от гости - кулинарна поговорка "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции26
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата и захарта на гъст крем. Добавете млякото, олиото и брашното, объркано с бакпулвера и ванилията. Разбийте до хомогенна смес.

В тавичка с размер 35 на 25 см застелете хартия за печене и изсипете сместа. Изпечете блата в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка. Извадете готовия блат с хартията и го оставете да изстине.

Изсипете желатина в купичка, сипете вода да го покрие и оставете да набъбне. Набъбналия желатин разтворете в 100 мл топла вода.

Извадете прасковите от сока и ги посирайте на пюре. В друга купа разбийте маскарпонето, киселото мляко и захарта с телена бъркалка.

Добавете пюрето от праскови и разбъркайте. Сипете желатина в сместа и отново разбъркайте. Ако кремът е рядък го сложете за кратко в хладилника, като периодично го разбърквате.

В малък съд сипете сока от праскови, водата, захарта и поставете на огъня. Щом заври и захарта се е разтворила махнете от котлона. Ако количеството за сиропиране ви се вижда малко, може да добавите още вода или сок от компот.

Изстиналия блат разрежете на два блата и поставете единия в тавичката. С топлия, но не горещ сироп сиропирайте блата. Нанесете равномерно половината от крема и върху него поставете втория блат.

Сиропирайте отново и нанесете останалия крем. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 3-4 часа. След стягане разрежете на квадратчета и всяко квадратче на два триъгълника.

Разбийте сметаната като накрая постепенно добавяте от пудрата захар. Украсете пастите с тънки резени праскова, сметана и листенца мента! подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14
marcheva14
22.06.2017 13:16
Ели, как ги наряза така еднакви, взела си линийка, и пергел, нали... Това не може да ми се случи, все ми мърдат нанякъде...не знам как ги правиш, но са перфектни до милиметър.
1
0
Елена Стефанова Йорданова
Застраховам се,ако не става нещо за ядене,поне с очи да се нахранят в къщи:))Благодаря ти,Севи:)На мен лично желатина ми дойде в повече,но децата ги харесаха!Хубав ден:)
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
22.06.2017 08:13
Изискано поднесени и неприлично апетитни! Моите поздравления!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв