Свинско месо по македонски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Свинско месо по македонски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С нас и това крехко свинко месо по македонски гладни няма да останете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 100 г кромид
  • чушки - 400 г печени (червени)
  • печурки - 250 г мариновани
  • моркови - 60 г
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • вода - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам месото и нарязвам на средни кубчета. Запържвам го в мазнината до побеляване.

Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавям ги към месото, поръсвам с червения пипер, ригана, доливам водата и задушавам до полуомекване на месото.

Гъбите нарязвам на половинки, а мъничките оставям цели. Печените пиперки нарязвам на парченца.

Прибавям съставките към ястието. Овкусявам със сол и задушавам още 10 минути. Отнемам от огъня, добавям сметаната и леко разбърквам.

Поднасям топло и с много любов. Сладко да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: