Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме месото. Почистваме от ципи, сухожилия и тлъстини. Нарязваме на средно големи парчета.
Задушаваме в растителната мазнина. Добавяме и лука, който сме нарязали на тънки ивици, и моркова на колелца.
След като се задуши, се поръсва с брашно и червен пипер. Когато брашното добие златист оттенък, слагаме доматеното пюре, дафиновия лист, бахара и черния пипер.
След като сместа стане зърнеста, се посолява. Деглазираме с виното и след като се изпари, добавяме бульона / или хладка вода/.
Яхнията ври на тих огън до омекване на месото /ако е необходимо добавяме още от бульона/. При поднасяне по желание добавете лют пипер или люта чушка.
Ароматът на ястието е неустоим, а вкусът- божествен с филия селски топъл хляб.