Яхния от телешко с лук

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Яхния от телешко с лук
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Ароматът на ястието е неустоим, а вкусът- божествен с филия селски топъл хляб"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • телешки бульон - 2 ч.ч.
  • лук - 300 г /големи глави/
  • мерло - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • моркови - 1/2 бр.
  • бахар - 4 зрънца
  • дафинов лист - 1 листо
  • червен пипер - 1.5 ч.л., кайен
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме месото. Почистваме от ципи, сухожилия и тлъстини. Нарязваме на средно големи парчета.

Задушаваме в растителната мазнина. Добавяме и лука, който сме нарязали на тънки ивици, и моркова на колелца.

След като се задуши, се поръсва с брашно и червен пипер. Когато брашното добие златист оттенък, слагаме доматеното пюре, дафиновия лист, бахара и черния пипер.

След като сместа стане зърнеста, се посолява. Деглазираме с виното и след като се изпари, добавяме бульона / или хладка вода/.

Яхнията ври на тих огън до омекване на месото /ако е необходимо добавяме още от бульона/. При поднасяне по желание добавете лют пипер или люта чушка.

Ароматът на ястието е неустоим, а вкусът- божествен с филия селски топъл хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: