Начин на приготвяне
Сваряваме шкембето до готовност в малко вода. Оставяме го да се охлади и го нарязваме.
В отделна тенджера задушваме нарязания пресен лук и моркова. Когато омекнат, прибавяме доматите и малко захар, оставяме да врат на тих огън. Към продуктите добавяме и малко от бульона от шкембето и оставяме да поври още малко.
Нарязаното шкембе се запържва за кратко в тиган. Добавя се брашното и червения пипер, запържва се за кратко и се добавя към соса.
Овкусявате ястието с малко чубрица и свеж магданоз, оставяте да поври на тих огън 5-6 минути и готово. По желание може да добавите и гъби.
Източник: Станимир Славов /ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа