Начин на приготвяне
Сложете картофите да се сварят необелени. През това време в малко мазнина запържете нарязания лук. Добавете каймата, нарязаните гъби и разбърквайте докато каймата се запържи.
Прибавете доматеното пюре, подправките и сол на вкус. Разбъркайте и махнете от котлона. Обелете сварените картофи и с щипка сол ги намачкайте на пюре.
За моята запеканка аз използвах рингове с диаметър 15 см, но може да се направи в тава или гювечета. На дъното сложете от каймата, покрийте с картофено пюре, отново кайма и притиснете с лъжица.
Разбийте брашното, яйцата и млякото. Добавете рендосания кашкавал, натрошеното сирене и нарязан на ситно магданоз. Разбъркайте, залейте запеканката и отгоре сложете няколко чери доматчета.
Покрийте с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса. Печете около 30 минути, махнете фолиото и оставете да се запече до приятен загар.
Запеканката с кашкавалена заливка е много вкусна.
Коментари