Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Бързи питки с кашкавалена заливка

Бързи питки с кашкавалена заливка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бързи питки с кашкавалена заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Когато всички вкъщи са гладни и няма време за губене - опитайте тези бързи питки с кашкавалена заливка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • топла вода - 250 мл
  • прясна мая - 20 г
  • за заливката
  • кисело мляко - 200 г гъсто
  • яйца - 1 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в топлата вода.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Разбийте яйцето и добавете олиото, прибавете сместа в купата с брашното, заедно с разтворената мая и замесете меко тесто.

Покрийте тестото и оставете за 1 час да втаса.

Премесете втасалото тесто и го разделете на 10 еднакви по големина топчета. Едно по едно, разтворете на малки питки (но не тънки), подредете ги на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.

Докато тестото втасва, направете си заливката като обедините всички съставки до еднородна смес.

Разпределете заливката върху питките равномерно и оставете за 10 минути да престоят така.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 20 минути, до златиста кашкавалена коричка.

Сервирайте кашкавалките топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: