Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в топлата вода.
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Разбийте яйцето и добавете олиото, прибавете сместа в купата с брашното, заедно с разтворената мая и замесете меко тесто.
Покрийте тестото и оставете за 1 час да втаса.
Премесете втасалото тесто и го разделете на 10 еднакви по големина топчета. Едно по едно, разтворете на малки питки (но не тънки), подредете ги на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.
Докато тестото втасва, направете си заливката като обедините всички съставки до еднородна смес.
Разпределете заливката върху питките равномерно и оставете за 10 минути да престоят така.
Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 20 минути, до златиста кашкавалена коричка.
Сервирайте кашкавалките топли!