Начин на приготвяне
Обелваме картофите за мусаката и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в дълбока тенджера в олиото до леко омекване.
Добавяме каймата и продължаваме пърженето при непрекъснато разбъркване.
След около 3-4 минути добавяме нарязаните на дребно моркови, картофите и водата.
Варим 5-6 минути. Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Добавяме ги в тенджерата.
Сипваме солта, червения пипер, черния пипер и чубрицата.
Готвим до омекване на картофите в ястието и сгъстяване.
Прехвърляме ястието в голяма и дълбока тава и заравняваме.
Разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, солта, брашното, бакпулвера и настъргания кашкавал. Заливаме с тази смес нашата апетитна мусака.
Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути до зачервяване.
Тази пухкава мусака с кашкавалена заливка е блаженство за небцето!