Начин на приготвяне
Обелете лука и го разрежете на половинки. Издълбайте средата, нарежете я съвсем на ситно и прибавете към каймата. Добавете яйцето, нарязаната на ситно червена чушка, прибавете подправките, овкусете и омесете каймата.
Оставете в хладилник, докато подготвите останалите продукти.
Гъбите почистете с четка, нарежете на кубчета и запържете заедно със скилидки чесън. Оставете да се охладят.
Краставичката, топеното сирене нарежете също на малки кубчета.
От овкусената кайма оформете топчета, като във всяко поставите от кубчетата топено сирене, гъбки и краставички.
След това обвийте топчетата - бомбички в половинките лук и след това завийте с шунката.
Подредете в намаслена йенска тавичка /с капак/. Налейте бирата внимателно около. Ако са ви останали от продуктите, разпределете и тях в тавичката.
Печете за 40 мин във фурната. Отстранете капака и печете още 10 мин.
Пригответе през това време глазурата, като смесите и разбъркате с помоща на домакинска бъркалка - кетчупа, горчицата, соевия сос, чилито и соса от нар.
Извадете запечените месни бомбички и с помощtа на четка ги намажете обилно с глазурата.
Върнете обратно във фурната за около 5 мин.
Поднесете със ситно нарязан див лук и любима напитка!
Вкусно да ви е и наздраве!