Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Мезета»Крилца в пикантна глазура

Крилца в пикантна глазура

Крилца в пикантна глазура
Снимка: Потребител#165373
1 / 7
05/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Може да си помислите за диета едва след като изядете всички глазирани крилца"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 350 г изчистени
  • пикантна глазура - 180 г за 1 порция
  • кетчуп - 100 г
  • чили сос - 20 г
  • мед - 10 г
  • захар - 10 г
  • чесън - 5 г
  • соев сос - 20 г
  • бяло вино - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните и почистени крилца се сваряват за 15 минути във вряща подсолена вода. Разбийте всички съставки за глазурата и ги сложете в подходящ съд на котлона.

Щом глазурата заври, добавете и крилцата.

Оставете да се глазират 10-15 минути, за да може крилцата да се овкусят добре. Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: