Начин на приготвяне
Смесваме в подходяща купа соев сос, шери и захар.
Месото почистваме от тлъстини и нарязваме на средни кубчета. Поставяме го в маринатата за 1 час.
След това изливаме марината в друг съд /не я изхвърляйте/.
Загряваме зехтин в голяма тенджера и пържим месото 3 минути. После го прехвърляме в чиния.
Добавяме в съда лука, нарязан на ситно, пресования чесън и гъбите. Задушаваме 5 минути. Наливаме бульона, доматеното пюре, царевицата, марината, солта и пипера. Оставяме сместа да заври, намаляваме котлона и варим на тих огън 10 минути.
Смесваме маслото с брашното до получаване на консистенция на мека паста добавяме в супата.
Разбъркваме енергично, докато тя заври, после намаляваме отново котлона и слагаме в тенджерата месото.
Варим още 10 минути и подправяме с мащерка. Поднасяме топла с лимон.
* Кисело-сладката марината подчертава вкусът на телешкото и засилва неговия аромат. Като алтернатива можете да замените с говеждо или свинско месо. В оригиналната рецепта са упоменати бейби царевички, нарязани на парченца, но аз замених с консервирана налична.
** Шерито можете да замените със сухо бяло вино.