Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичките на 10 ленти по дължината им с дебелина 0. 5 см.
Посолете ги на вкус и ги оставете да си пуснат сока за около 30 минути. След което ги оваляйте в брашно и в тиган с нагрято олио запържете да лек бледо златист цвят, подредете ги върху кухненска хартия.
Разрежете 10 броя слайс от шунка през средата на две половини и 2х2 ги намажете с катък и ги слепете на сандвич. Върху лентите от тиквички поставете по 1 парче шунка (сандвич) върху всяка и навийте ги на рулца, като ги закрепвате с клечки за зъби всяко едно.
Подредете ги в тавичка 20х20 см.
В тиган нагрейте олиото и добавете доматения сок, оставете така да поври на бавен огън докато се сгъсти (т.е. изпари водата на доматите), посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Налейте сметаната и разбъркайте, след като отново заври свалете соса от котлона и залейте с него рулцата от тиквички. Покрийте рулцата с настъргания кашкавал и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до желания от вас загар.
Поднесете ги топли - най-вкусните рулца от тиквички.