Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен сироп от кайсии

Домашен сироп от кайсии

Домашен сироп от кайсии
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"По-добър от домашният сироп няма"

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 пръчка
  • лимонов сок - 2 с.л. или 1 ч.л. лимонена киселина
  • вода - 1 литър
  • мента - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват, почистват се от костилката и се срязват на две части. Слагат се в дълбока тенджера, заливат се с водата и варят на умерен котлон за 20 минути.

Пет минути преди да са готови се добавя и пръчка канела. С решетъчна лъжица се отделя плодът във висок съд. Пръчката канела се отделя , налива се малка част от сиропа и с пасатор или блендер се разбива на пюре.

Накрая се добавя лимоновият сок или 1 ч.л. лимонена киселина. Разбърква се добре и разреждаме с останалия сироп. Налива се в бутилки и съхраняваме в хладилника .

Поднасяме с кубчета лед и листа прясна мента за свеж вкус. Вкусна напитка за лятото!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: