Начин на приготвяне
Свинските контра филета се измиват и се подсушават с домакинска хартия.
Начукват се на тънко много внимателно с чукче за месо през стреч фолио. По желание може да ги изрежете с форма по избор - елипси, триъгълници или правоъгълници.
Всеки шницел се поръсва с черен пипер и малко сол и се оставя за 15-20 минути да поеме аромата на черния пипер и да се осоли.
В дълбока купа се разбиват яйцата със соевия сос.
В широка чиния се смесват равни количества бяло брашно, галета и царевично брашно. Добавя се прясно смлян черен пипер, сол на вкус и се разбърква хубаво.
В тиган с дебело дъно се сгорещява олиото.
Разчуканите шницели първо се овалват в сухите съставки, след което се потапят в сместа с разбитите яйца със соевия сос и отново в сухата смес. Пържат се от двете страни до приятен златисто-кафяв загар.
Оставят се за кратко върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират със свежа салата по избор.
Панираните шницели от свинско месо са готови.