Шницели от свинско месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шницели от свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"С такива вкусни шницели няма да останете без гости на трапезата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г обезкостена свинска карета
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 100 г
  • сухари - 100 г счукан
  • сол - 1 щипка
  • олио - 150 мл
  • лайм - 1 брой
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се реже на пържолки с дебелина 1 пръст, които се овиват във фолио и се начукват. Месото се овкусява със сол и черен пипер. Сухарите се начукват на галета, брашното се пресява, а яйцето се разбива в отделна купичка. 150 мл олио се загряват в тиган.

Пържолките се овалват последователно в брашно, галета и яйце и се пържат до златист загар от двете страни. Шницелите от свинско месо се поднасят с резени лайм, наситнен магданоз и гарнитура от зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

иван петров
иван петров
Не
15.10.2013 16:12