Козуначени гевречета със сусам

АнонименАнонименГотвач759562
24/06/2017
"Днес почерпих колежките в службата с тези гевречета и всички пощуряха да ми искат рецептата "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 760
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята, 2 с.л. захар и 1-2 с.л. брашно. Оставете маята да шупне.

Разбийте добре яйцата, останалата захар до пълното ѝ разтопяване и меда. Добавете последователно брашното, маслото и олиото.

Разбийте с миксер до получаване на тесто. Омесете с ръце и оставете в намазнен съд, за да втаса.

Разделете тестото на малки топки, разточете на фитили и от тях оформете усукани гевреци и оставете да втасат наново.

Разбийте жълтъка в купичка и с мека четка покрийте всеки геврек. Посипете със сусам и печете в загрята фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Колко грама е едното пакетче суха мая? Мисля че 2 са много.
0
0
marcheva14
marcheva14
24.06.2017 18:53
Ванче на 1 кг брашно = 1 п. от 11 г суха мая. Това е точното количество за маята, когато е суха.
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря.
0
0
К
К
24.06.2017 16:15
Около 15 г суха мая е нужна. Т. е. пакетче и половина.
0
0