Начин на приготвяне
Затопляме млякото и в него слагаме меда, захарта, яйцето и един белтък /жълтъкът на второто яйце се оставя за намазване на вече готовите кифли/, маята и олиото.
С тази смес и брашното месим тесто, което оставяме да престои 15 минути.
Разточваме тестото на окръжност и го разрязваме по диагоналите, за да се получат триъгълници.
В широкия край на триъгълника слагаме по един локум и тестото се завива на кифла.
Готовите кифлички оставяме да втасат и преди да ги сложим във фурната, ги намазваме с разбития жълтък разреден с малко вода.
Поръсваме със сусама.
Печем ги 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. После намаляваме фурната.
Когато са готови, вадим ги от фурната и ги намазваме с краве масло.