Пухкави пилешки хапки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
929
3
24/06/2017
"И просто така панираните пилешки хапки сякаш станаха неразделни от традиционната българска кухня "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 325
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязвам на кубчета, които не трябва да бъдат с голяма дебелина! Овкусявам ги с прясно смлян черен пипер.

Разбивам яйцата в купичка. Слагам съвсем малко от яйцата (1 с.л.) в нарязаното пилешко месо да се навлажни. Овалвам в брашно, после в яйце и пускам хапките да се пържат в сгорещена мазнина. Веднага намалявам малко степента на котлона.

Пържат се от двете страни до златисто. Отстранявам хапките от мазнината върху салфетка. Сервирам ги овкусени със соев сос.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
14.02.2019 22:09
Многооооо вкусни!
1
0