Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Царевичен сироп

Царевичен сироп

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Царевичен сироп
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • царевица - 5 бр.
  • захар - 500 г
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и варим царевицата на бавен огън, за да не извира водата.

Варим до омекване. Тя ще пусне свой собствен сладък сок и ще оцвети водата.

Изваждаме царевичните кочани и добавяме захарта към водата.

Ако по-голяма част от водата се е изпарила, можем да долеем малко вода.

Ако пък ще правим сироп в по-малки количества, можем да намалим количеството на захарта.

Разбъркваме, докато захарта се разтопи и течността се сгъсти. Изчакваме да изстине и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Сиропа е супер полезен, особено за хора с проблеми с бъбреците. Само да добавя, че е по-добре обелките и "косата" на царевицата да не се изхвърлят, а да се постеля с тях тенджерата отдолу и също и върху самите царевички. Така сока става още по-хубав, като не е необходимо да се добавя захар, а също и по този начин се сваряват много по-бързо. Изстуден в хладилника е чудесна и полезна напитка. Непременно го опитайте!
26.06.2017 10:11
3