Начин на приготвяне
Измийте хубаво кората на цитрусовите плодове, подсушете и разделете всеки плод на две половинки. От едната половинка изстискайте сока.
В дълбока кана изсипете бялото вино, което сте охладили предварително.
Добавете черните боровинки, сока на половината лимон, сока на половината червен грейпфрут и сока на половината портокал.
Добавете и захарта и разбъркайте интензивно. Останалите половинки цитрусови плодове нарежете на колелца без да белите, с изключение на грейпфрута - него го обелете.
Прибавете цитрусовите колелца в каната с виното, добавете лед и разбъркайте отново.
Може да поднесете в чаши веднага с листенца салвия, или да приберете в хладилник и да поднесете по-късно (но тогава не слагайте предварително лед).
Цитрусовото вино с боровинки е страхотна лятна напитка, която трябва да опитате.