Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220 ° C - най-добрата температура за получаване на хрупкава и златисто-кафява кожа и сочно месо. Печете пилето непокрито.
Измийте и подсушете пилето с кухненска хартия и сложете в тава за печене. Подправете щедро със сол, черен пипер и любимите си подправки (розмарин, мащерка и др .)
Смесете портокаловия и лимонов сок и коричката на лимона с горчицата, мед и намачканите скилидки чесън. Изсипете върху пилето и хубаво разнесете маринатата на цялото пиле.
Също така, намажете пилето с краве масло, като слагате и под кожата.
Междувременно сложете гъбите в тавата за печене, добавете 2 скилидки чесън, овкусете с 1 лъжица зехтин и подправете с черен пипер.
Печете в продължение на 1 час 20 минути до златисто. Оставете пилето да почине 15 минути преди да го нарежете, за да може соковете да се преразпределят.
Добавете филийки лимон и портокал при сервиране. Можете да добавите и пресни картофки към гъбите при печене. Разкошно е това цитрусово пиле, непременно си го пригответе.
Добър апетит!