Пилешки парти бутчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
19/06/2012
"Толкова вкусни парти бутчета се получиха, че обмисляме да организираме още много партита!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 820
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 10 броя парти бутчета (долно бутче)
  • соев сос - 100 мл тъмен
  • кетчуп - 160 мл
  • мед - 100 г
  • черен пипер - прясно смлян
  • чили - на вкус сос
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитите и подсушени бутчета се подреждат в не много широк съд.

Всички съставки за маринатата - соев сос, кетчуп, мед, черен пипер, чили, пресован чесън, олио и съвсем малко оцет, се разбиват много добре и с тях се поливат бутчетата.

Съдът се разклаща, за да се разпредели маринатата равномерно. Похлупва се и се оставя за 1 нощ в хладилник, като по възможност от време на време, разбърквайте парти бутчетата.

На следващия ден прехвърлете всички в йенска тава с капак. Сложете капака и пъхнете парти бутчетата да се пека първо на 250 градуса, а после намалете на 200 г. От време на време се поливат със соса от тавата и се обръщат веднъж по време на печенето.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nelly Ivanova
Nelly Ivanova
06.09.2016 19:03
Това са ми любимите парти бутчета, които приготвям дори и за вечеря. Днес ги приготвям пак. Благодаря за рецептата.
1
0