Начин на приготвяне
В олио задушаваме лука, който предварително се обелили и нарязали на ситно.
Към него прибавяме ориза и него задушаваме. Постепенно добавяме виното и бульона, като оставяме сместа да поври за около 40 минути.
Измиваме много добре пилешките гърди, като след това ги подсушаваме и наръсваме със солта и пипер, и поставяме в предварително нагорещен тиган с масло.
След като сме смачкали чесъна заедно с розмарина ги прибавяме към пилето.
Запържваме го от всички страни и поливаме с маслото от тигана. Ризотото овкусяваме с лимоновия сок, кората, сметаната, пармезана, солта и пипера.
В чиниите поставяме ризотото и върху него нарязваме пилешките гърди. Овкусяваме с малко с лимонов сок и сервираме.