Начин на приготвяне
Нарежете магданоза, мащерката и чесъна на ситно. Лимоновата кора я нарежете на тънки ивици. В малка купа смесете нарязания магданоз, мащерката, лимоновата кора и чесъна.
Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на котлона на средно силен огън. Подправете пилешките гърди със сол и млян черен пипер от двете страни.
Добавете в тигана и запържете за около 3-4 минути, докато леко покафенеят и ги обърнете и гответе още 2-3 минути. Прехвърлете филето в чиния и намалете котлона. Добавете бульона в тигана ик разбъркайте.
Прибавете сместа от магданоз, мащерка, лимоновата гора, чесъна и отново разбъркайте.
Оставете сосът да къкри, докато леко се сгъсти и върнете пилешките филета в тигана.
С помощта на лъжица, ги полейте обилно със соса, покрийте и гответе още 5-6 минути.
Ако сосът намалее прекалено бързо, добавете още малко от бульона. Поднесете пържолите, гарнирани с лимоново-билковия сос.
Лимоновото пилешко филе с масло и пресни билки е готово.