Начин на приготвяне
Чудесно е, когато разполагаме с домашно приготвен билков зехтин. Много е лесно, а и продуктите винаги са ни под ръка.
Насипваме зехтина в шишенцата /ако не разполагате с такива от зехтин, намерете подходящи, но с тъмно стъкло/. Добавяме по 2 скилидки чесън, като ги срязваме на кръст от едната страна.
В едното слагаме босилек, във второто клонки риган, в третото стръкче розмарин /на снимката липсва, защото вече е в шише от 10 дни/, а в четвъртото шише слагам черен пипер на зърна, изсушени чери домати и риган/ те също са вече в шишета/.
Съхранявайте на хладно и тъмно място. Количеството и разнообразието на билки и подправки е според вкуса на всяка домакиня.
Подправки като естрагон, майорана, мащерка са също прекрасни ароматни съчетания.